Sunday, January 11, 2009

perkaitan tua dan bulu.

saya nak tonton filem budak kelantan untuk yang ke berapa kali tah. memandangkan akan pulang ke UTP tak lama lagi, jadi saya mahu tonton puas puas dan hafal semua dialog yang jahar cakap.

baru sepuluh minit cerita berjalan, farhan, anak jiran sebelah rumah datang tengok sekali.

aduhhhhh. melepas lah peluang nak tengok budak kelantan dengan aman! saya keluar rumah sekejap, nak letak barang.

biasanya dia akan tukar ke channel ceria, tapi bila saya masuk rumah balik, saya tengok dia tengah tonton cerita budak kelantan tu.

saya tengok skrin, wahhhh! tengah scene jaha nak rape ana!

saya ambik remote control, saya tukar ke channel ceria.

farhan senyum senyum. sengih tayang gigi.

saya : uda, uda tak boleh tengok cerita nie. uda kecik lagi.
farhan : mana ada, uda dah tua lah.
saya : cerita ni untuk orang macam kak nabila, yang dah besar.
farhan : uda dah tua, uda dah ada bulu.

what???

"uda dah tua, uda dah ada bulu"

lepas tu dia tunjuk bulu bulu halus yang tumbuh dekat betis dia.

omg.

siapa lah makhluk tak bertanggungjawab yang sesatkan budak lapan tahun ni dengan ajaran songsang macam tu.


kanak kanak, bulu dengan tua tiada kaitan oke!

.

9 comments:

deena said...

haha.visual orgasm kamu terhadap cerita budak kelantan terganggu.padan muka.
haha.

lawak doe.
abis tu kalau baby yang da ad bulu hidung kiranya da tua ke?
hahahhaha.

dyod lalala said...

kah kah kah

mireya said...

deena :
tuu laa.
kacau la dakk tuu.
hahaha.
siapa la ajar dia bnde ngarut tuu.

dyod lalala :
hahaha. :P

Anonymous said...

Aku ulang2 jgk tgk cita nie tp aku ulang scene tu je.

Merissa K. said...

ohhh darling, of course bulu represents age! ahahaha. tho it depends on which area the bulu originates from.
XP

hapeace said...

no comment..
lala..

mireya said...

anonymous :
hahaha. seronokk kau yee?
:p

merissa k :
hahaha. opss!
totally lupa bout that!
haha. betol betol.
lol XD

hapeace :
hahaha.
:P

Ko_Kenal said...

Oit darlingggg..

Depends on your genes. Bulu & umur or umur & bulu.

mireya said...

ko_kenal :
hahahaha.
yayahhh. aku pon rasa mcm tuuu.
lol XD