Saturday, August 29, 2009

Rawak yang dua belas.


1.
hidup sebagai budak asasi sangat syurga compare to menjadi budak undergraduates. kepada busak asasi, sila hargai waktu asasi anda dengan bermacam perkara berfaedah seperti enjoy ke Ipoh hampir setiap Sabtu ke meronggeng dengan kawan-kawan sampai breakfast esok pagi dan merayau ke tempat-tempat rare macam pergi gerbang malam ke Genting ke merayau pergi Pangkor pada hari yang esoknya ada kelas pukul sebelas pagi ke sebab bila dah masuk undergraduates korang macam ibarat bermimpi je lah nak buat benda-benda ni semua.

2.
sebagai buktinya kau tengoklah aku ni nak update blog pun seminggu sekali woah sedih nak nangis.

3.
kalau korang sanggup mintak lah extend asasi korang tu dengan repeat dalam dua tiga paper ke.

4.
kekasih saya dah beranak. dapat empat ekor anak. sorry to say, tapi anak-anak Nemo tiga ekor muka macam anak beruk baru lahir sebab sumpah muka diorang sangat tak tahu nak describe macam mana tapi ada lah agak-agak penyek macam parsi tu sikit kan don't worry nanti i update later yeh you alls.

5.
Nemo dengan Kenit bergaduh sebab Kenit meroyan anak-anak dia kitorang dah jual bagi dekat orang lain and bakul tempat anak dia pernah duduk tu kami bagi Nemo pulak guna so bak kata ibu saya Kenit provok Nemo kata bakul tu dia punya so Nemo yang letih dengar Kenit asyik provok tu naik hangin dah la betina tu baru beranak kan terus serang Kenit habis terberak tercirit terkencing Kenit depan TV haa baru kau tahu kau carik pasal dengan siapa! siapa suruh kacau betina ganas yang baru lepas beranak. there you go Nemo!

6.
Anak-anak Nemo are all booked sebab bulu dia sumpah panjang and sangat banyak bila tengok tak nampak macam anak kucing macam anak beruk eh kan dah bagitahu tadi tapi lupa nak cakap seekor still ada warna oren tak faham macam mana oren punya kaler masih boleh sesat sedangkan mak bapak warna kelabu macam nak hitam.

7.
Anak Kenit yang nama Fluffy yang kami bela ni sangat hyperactive macam terencat pun ada gak dah lah betina tak faham kenpa dia jadi hyper sebab betina-betina yang kami bela macam Nemo and Kenit sopan bagai macam ala diraja gitu sekali dapat anak perangai tak behave langsung ni mesti ikut perangai bapak dia si Tam yang tak senonoh tu.

8.
Tam cuma balik rumah sebab nak berak sepanjang hari dia merayau je kerjanya carik betina dasar kabaret eh lagi satu balik rumah sebab nak makan.

9.
saya dah lama tak buang air besar agaknya sistem terganggu sikit sebab tak biasa bulan puasa kan oke tapi sekarang macam dah oke kut entahlah kita tengok lah sendiri nanti kan.

10.
saya bantai beli lima buku waktu book fair hari itu entah bila nak baca pun tak tahu tapi sekarang tengah on the way nak habiskan buku New Malaysian Essays 1 wah buku ini sangat berbaloi oke sangat best siapa nak pinjam sila bagitahu sebab pengarang dia salah seorangnya adalah Amir Muhammad yang best tu siapa tak tahu korang kodi tapi buku ni memang best saya beli RM 10 je HAHA saya sangat untung dan bertuah.

11.
sekarang saya ada di rumah sebab saja nak balik sambut merdeka and merasa nak berbuka puasa kat rumah sebab kalau tak lepas ni tak boleh balik dah ye lah kan kata busy kan nanti kalau balik pun time tu dah Syawal tak merasa Ramadhan la kalau tak balik rumah sekarang kan.

12.
oke saya perlu bergerak ke tandas pukul sepuluh ni ada cerita best kat ntv7 macam ala ala rare je so sebagai poser saya wajib tengok.


see ya later mate!


.

4 comments:

Mighty Jacksparrow said...

aha. but postgraduates are even more heavenly than foundation =b

joegrimjow said...

ug terbest

rosma said...

don't remind me of our foundation year.
tak ingat dunia!

mireya said...

jack ;
arghh yeah i know. :P

joegrimjow ;
haha we'll see yaw!

rosma ;
yeah, a real wake up call! damn! :P