Saturday, January 17, 2009

ohhh, tolonglah!

oke. sem 2 dah nak bermula. barang barang ponn dah pack, esok [ahad] saya akan kembali berjemur sambung belajar di UTP selepas bersenang lenang dan menambah lemak dalam badan.

ohhhhh.

sesungguhnya, saya ada sedikit permintaan untuk sem kali ini. sedikit sahaja. tak banyak.

pertama,
saya harap tandas di row saya di v2d tidak akan tersumbat dengan kerap. saya tak mahu lihat objek terapung mahupun kolam busuk di tandas. saya juga tak larat berlari lari ke v2c untuk buang hajat.
i mean it.

kedua,
masih berkenaan dengan tandas. saya harap shower juga akan kurang tersumbat. ohhhh, sungguh tak selesalah mandi dalam keadaan banjir. tak lalu makkk, oke!
and tolong pastikan shower tu boleh digunakan. it's seriously sangat annoying bila paip tak boleh tutup.

i hate pembaziran air oke!

ketiga,
saya mungkin akan berjiran dengan jiran jiran yang sama. ohhh, mereka baekkk. seriously mereka baekk! tapi, saya harap saya tak akan tanya soalan ini setiap kali menggosok gigi di kala pagi atau waktu dinihari.

"nama siapa ye? lupa lah"

ohh, come on mira, it's your 2nd sem living with them, oke?!

keempat,
saya amat berharap tangga tangga di v2 tidak akan melekit lekit sebab sampah. terima kasehh mak cik cleaner, anda semua memang dedikasi.

i love you all lah aunties!

kelima,
tiada bau pelikk pelikk dari orang tertentu. [jiran kesayangan rommate saya :P]

and last but not least,

keenam,
saya harap, blackout di toilet mahupun row saya hanya akan berlaku sekali sekala sahaja. tolonglah, saya memang penakutt oke. saya tak mahu cuci muka tanpa melihat cermin waktu toilet blackout sebab takut ternampak benda tak sepatutnya. nanti separuh muka je yang saya cuci.

saya juga tak mahu tahan hajat dari pukul 3 pagi sampai 6 pagi. lagi lagi tronoh tu sejukk waktu malam. kena batu karang saya nanti!



itulah harapan dan expectation saya untuk sem kali ini. dari segi tempat tinggal lah.


yang lain lain saya tak mahu komen.



harap harap harapan saya tidak tinggal harapan. amin! :)

.

9 comments:

FAIZFAIZAH said...

cepatlah balik..
huhuhu...

mireya said...

babes!

esok ahad kite jumpe oke!

^^

dyod lalala said...

aku suda sampai la mira.
hehe ;p

mireya said...

wahhh!~

sume sudah balikk yee?

xpe xpe. esokk ak akan kmbali mgganasss.

hahaha.

deena said...

haha.
harap2 dapat improve.
:)

jom dating :)

Trini said...

juniorku...
yg mane satu kamu?
i've added ur blog to my blogroll.
sorry taw bru bce comment tue.
=)

mireya said...

deena :
haha. hope so lah.

trini :
akak tak kenal kite. he.
tenkiuuu ye!
i'll link u back!

miss eLyA =) said...

woh..agak seksa ah kan hidup ko.. nasib naek aku tak kene cam ko kan? lagi ah budak wat rawatan muke telur tu lagi.. adeh...sian...boleh pohon la mintak bilik laen!! try la!! hehe good luck! lol

mireya said...

hahaha.
agak kasehann laaa.
tapi, layankan aje.

hope utk stu sem ni je la tggal kt cni.
woot!