Saturday, February 7, 2009

tag, dan perkara yang enam belas.

TAG PERTAMA

tag ini dari rosma dan wawa. :)

saya pernah buat tag ini sebelum ini, tapi, saya akan tetap buat juga. sebab saya suka!

1. What is the relationship of you and him/her?
wawa :kami schoolmate. kami kanak kanak cemerlang yang lahir dari MRSM Beseri yaw!
rosma : kami roommate, dan soulmate. dia kata, bukan saya kata. LOL XD

2. Your impressions towards him/her.
wawa :seorang yang bijak dan low profile. seriously, sangat low profile. tapi, dia kelihatan garang. saya pernah ingat dia benci saya. sumpah wawa, aku tak tipu!
rosma : hahaha. girl next door. sori pong. :P

3. The most memorable things he/she had done for you.
wawa : link blog saya, dan komen komen saya dengan mesra. sedangkan di Beseri dulu rasanya senyum pun tak pernah kot. kan? hehe.
rosma : she'd always be there wherever and whenever i wanted to. ouh, thanks babe!

5. If he/she become your lover, you will..
wawa : gedik gedik dengan dia sepanjang masa. wawa, kau nak jadi yang perempuan ke yang lelaki? agagaga. matilah, kau bukan gay kot. :P
rosma : berkepit dengan dia setiap masa untuk buat ramai lelaki jeles. hey, look at my gf yaw!

6. If he/she become your enemy, you will...
wawa : tak mahu ambil tahu apa apa pun tentang beliau.
rosma : pindah bilik. hahaha.

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her
wawa : tak mengapa, saya akan terima dia seadanya. :)
rosma : tak payah ubah apa apa lah.

8. If he/she become your enemy, the reason is...
wawa : sebabnya, sebabnya.. urm, tak dapat fikir sebab. he.
rosma : sebab dia dah meluat dengan saya. pong, jangan tau!

9. The most desirable thing to do on him/her is
wawa : bersembang mesra ibarat dua orang kawan baek yang dah lama tak jumpa. sebab kat Beseri dulu tak pernah sembang rasanya. wawa, correct me if i'm wrong. he.
rosma : jom pergi jauh jauh mana mana tanpa pengetahuan ibu bapa nak? :P

10. The overall impression of him/her is...
wawa : GARANG! [muka sahaja]
rosma : my miss goody goody alias my guardian angel.

11. How do you think the people around you will feel about you?
perempuan sombong yang jahat dan sangat bitch looking. i know.

12. The character of you for yourself is?
perempuan gila yang sangat suka bercakap, gelak tak tentu hala dan beraksi bimbotic.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
tak serius, pemalas, dan pemalas.

14. The most ideal person that you wanna be is?
saya, yang seperti dalam angan angan saya.

15. For the people who likes you, say something to them
pergi maen jauh jauh [untuk jantina berlawanan]
ye ke? he he *senyum senyum* [sesama jantina]

soalan lain saya tak jawab tahu wawa, rosma. sebab saya tak mahu tag orang. :P

TAG KEDUA.

Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At the end, choose six people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave a comment (“You’re tagged!”), and to read your blog, you can’t tag a person who tagged you. Since you can’t tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness.

dari, incik jack.

pertama.
kadang kadang saya rasa saya seorang lelaki yang terperangkap dalam badan seorang perempuan dan akhirnya terpaksa menerima kenyatan bahawa saya seorang perempuan sebab saya rasa perlakuan saya macam nyah. tak percaya tengok tangan saya yang suka lentik lentik.

kedua.
saya perangai tak macam perempuan kecuali suka melawa dan melaram. saya kalau duduk terkangkang kangkang. haish. buruk benor.

ketiga
saya pernah bercita cita untuk menjadi fashion designer sebab saya suka lukis baju baju dan bayangkan artis artis pakai untuk ke red carpet. tapi, saya tak reti menjahit.

keempat.
saya susah nak minat orang yang berlaenan jantina. lelaki yang saya minat kebanyakannya wujud dalam filem je ataupun selebriti dan artis. saya banyak minat perempuan dari lelaki. i admire beauty.

kelima.
saya cuma ada dua personaliti ; gedik dan annoying, atau serius sombong dan annoying. bila faktorkan, saya seorang yang annoying. jadi, kini saya cuma ada satu personaliti, iaitu annoying.

keenam.
saya sangat suka bercakap. dan susah nak berhenti once i started. kalau diam tu maknanya saya tak ada mood atau tak happy.

ketujuh.
saya cuma tak sopan dan berbahasa kasar pada mereka yang saya rasa selesa dan rapat serta yang saya suka sahaja. maka "bodoh,jantan, perempuan, gila, bangang, bengong," akan terkeluar. kalau saya tak rasa selesa sangat, saya akan cakap sopan sopan dengan kamu. jadi, lagi kasar saya, lagi selesa saya rasa dengan kamu.

kelapan,
saya tak reti ikut peraturan dan tak suka buat persiapan. boleh serabut otak oh. sebab tu saya tak suka eksperimen dan makmal. sebab itu juga saya rasa nak menangis setiap kali lab kimia. huk!

kesembilan,
kalau kamu nampak saya sedang terkumat kamit sebut huruf huruf seperti "BEE!" "EMM-EFF!" "EFF!!" "BEE-ESS!!", ketahuilah, sebenarnya saya sedang mencarut carut dalam kawalan kerana tak mahu kawan kawan saya saket telinga dengar carutan saya.

kesepuluh,
saya senang ketagih dengan sesuatu. kini saya ketagih caffein, nutella [berjaya berhenti], sup tulang, dan blog. hari hari saya lompat blog dan jumpa blog yang buat saya berada di awangan. :)

kesebelas,
saya kurang suka kawan dengan lelaki sebab saya tak tahu macam mana nak berlawak dengan mereka. lawak saya selalunya ada unsur warna biru. karang saya juga yang malu sendiri. he.

kedua belas,
saya gilakan perempuan cantek. tengok perempua cantek lama lama tak pernah buat saya rasa bosan atau cemburu. saya suka sebab saya suka.

ketiga belas,
saya suka dengan lelaki yang berbibir nikotin. seriusly, saya rasa mereka sangat seksi. you know, bibir hitam macam, macam..macam seksi lah!

keempat belas,
saya tak berapa suka warna merah jambu tapi selipar jamban saya, diari saya, bekas pensel saya,handset saya, compact powder saya, purse special saya, dan kebanyakan baju kurung saya semuanya warna merah jambu!

kelima belas,
saya dulu pernah takut dengan semua lelaki yang saya jumpa sebab saya rasa mereka semua adalah perogol. serius!

keenam belas,
saya seorang manusia yang tak akan pernah punctual. saya sangat susah untuk tiba tepat pada masanya atau pun datang awal dari sepatutnya walau macam mana susah saya cuba sekalipun. waktu di tingkatan tiga, saya pernah bangun pukul lima pagi waktu di asrama dahulu sebab tak mahu lambat, tapi akhirnya sayalah manusia yang kena kurung dalam asrama sebab lambat sangat. see. hoish.


rosma - i just wanted to know more. :P
jah - maybe ada kepelikan di situ nanti.
syuhada - try babes!
yatie - sila buat darl. :)
hiqmah - nak tahu. nak tahu. :)

.

5 comments:

mimi said...

ak da agk da pe jwpn ko
msti de bab confusion neh
ak ak ak

deena said...

"saya gilakan perempuan cantek. tengok perempua cantek lama lama tak pernah buat saya rasa bosan atau cemburu. saya suka sebab saya suka."

err.patut ko suka tengok aku..
haish.
malu ni.

x)

mireya said...

mimi :
hahah.
beta kan selalu keliru. :P

deena :
dondee. no komen.

:P

ImaginE said...

tau x sekali lagi aku rasa yang aku dah waste 2 tahun di beseri macam tu saja without knowing you!!huhu

mireya said...

hahaha.
xpe2. dunia dah maju, dunia cyber still ada utk kta sling mngenali.

:P