Wednesday, February 4, 2009

party buasir kanak kanak liar.


sebelum party, ada pertandingan tiupan belon yang dianjurkan oleh mereka yang saya konfius yang mana.

tiada pemenang. semua pengalah.



birthday girl punya riak muka bila lihat lelaki dan perempuan berkumpul di hadapan tandas sambil pegang kek.

katanya terkejut. inilah terkejut gaya baru, kawan kawan.

saya pun mula mula konfius. saya hampir jerit pada mereka semua :
"heyy, hari jadi saya bulan sembilan lah!"

kemudian saya teringat, kami sama sama rancang untuk birthday party birthday girl.

hoish. naseb baek. kalau tak, malu setahun.



birthday girl gembira potong kek yang sudah tersejat sambil diperhatikan si baju belang.

kami tak ada tempat untuk letak kek kerana makcik cafe bagi alasan freezer dia penuh sayur. tak apa, kami tahu anda kedekut. kami tak marah.

nasib baek kek tak basi, kalau tak pasti kami semua kena dirrhea.

sebut je dirrhea, tiba tiba terbayang bau busuk.



saya tiada nombor telefon gadis bersama belon merah jambu.



semua yang terlibat dalam pembikinan parti ini.
doakan kami menang pilihan raya ya semua orang.



kami berasa marah ketika makan kek yang sudah tersejat.

kami baling birthday girl dengan tepung dengan harapan beliau bertukar menjadi "hulk-kiah". dan akan menghuru harakan cafe.

tapi, beliau happy. kami kecewa. dan tambah kecik hati. hoish.



saya yang kecik hati kerana birthday girl tak bertukar menjadi hulk-kiah.

birthday girl tunjuk jerawat beliau yang dilumuri tepung. kawan kawan, nanti zoom gambar ni. kita tengok jerawat dia sama sama.



birthday girl : ini lah muka aiii waktu pakai bedak sejuk sambil gosip gosip dengan mereka.

[bunyi cengkerik, nyamuk lalu lalang, dan lalat terbang merata rata]

skandal skandal birthday girl yang berlima : really? auww! ouchh! [dengan gaya yang mimi tahu bagaimana]

mereka sungguh pandai timing dan beraksi bimbotic.



pada mulanya, kami ingin tinggalkan cafe dengan keadaan berlumuran darah tepung.

kemudian, kami rasa tak sampai hati. apatah lagi mengenangkan kemungkinan ada cctv di situ yang memungkinkan kami akan kena campak lombong kalau ditangkap dan dituduh mengamalkan vandalisme.

sebagai diva, saya dan mimi sukarela untuk buat kerja kebajikan.

lihatlah, kami rasa seperti nicole dan carmen electra yang sedang berposing. *konon konon loya lah ye?*




kawan kawan, untuk hari jadi saya nanti, saya tak mahukan kek cokelat moist, atau kek sepan, atau kek tersejat seperti di atas.

saya mahu pulut kuning. dan ayam masak gulai.

saya serius. tak maen maen.

oh ya, kredit gambar diambil oleh miss donny [nama sebenar beliau diminta untuk dirahsiakan.]
.

12 comments:

deena said...

haish.best best.

jangan reveal nama sebenar aku.
hhahaha.
terima kasih.

rosma said...

hahahahaha!
menyampah dengan yu la, tot!
hoishh..

nanti kita suh jill tolong masak gulai ayam naaa

mireya said...

deena :
terima kaseh mengingatkan.
nanti aku letak nama kau di bahagian kredit.
lupa. :P

rosma :
hohhh?
hoisshhh.
kita xjiran dgn dia dah kot wktu tu.

rosma said...

u jangaaann..
kang dia jadi warga ke-11 dalam v5 happy family, baru beshhh..
dia dengan neo kat seblah neh..
pastu u taw la kan camna depa dressing dalam bilik..
hoishhhh!
too much info.

mireya said...

hoiisshhh!~
mnx simpang.
ak ak ak ak ak.

i xrety spekang oke.

farah said...

kahkahkahkahkah..
sirius lwk post ni.
tp tjuk die.umm.mengerikan!!
party buasir??knk2 liar??
oohh tidak.tu bkn sye..haha ;)
sy akn mengundi gadis 2 org yg sdg memegang mop ala2 pcd tu utk MPPUTP kn dtg.go bimbs!!
hahaha ;)

mireya said...

oyehhh bibeh.
go bimbs!

hahahaha.
poster kami pasti akan dikoyak dan dipijak orang.

oh oh oh.

sebenarnya ianya adalah pasti buas dengan perkataan ir diletakkan strok keatasnya tapi tak dapat dilihat kerana perkataan itu terlalu pendek.

dapat x?
:P

FAIZFAIZAH said...

ohhhh yeah!
kerana kamoo semua jerawat sye kian mengecil..
hahahhaha...
saya juga suke maen tepung!!!

thanx ya!
bimbs~

mireya said...

hahaha.
bimbs are rocking yaw!~

gagagaga.

tepung hari itu ada lebih, siapa siapa mahu untuk jadi ubat jerawat?

:P

mimi said...

t'harunye de owg nk vote ak
ak ak ak
ouhh gmba poster kite psti populer la belle
dgn mop nye
proof dat we're doing charity
kmpem dpt byk votes
ak ak ak

emellia. said...

pulut kuning,ayam gulai dan air sirap melayu.wah.seperti kenduri berkhatan saya.eh,sepupu saya.

mireya said...

mimi :
hahaha.
i wonder sapa yang nak vote kita.
:P
ak ak ak.

emellia :
pulut kuning and ayam gulai is just soooooo addictive!