Tuesday, February 17, 2009

kalau saya ambil course fesyen mesti sekarang saya sedang happy menjahit.

okay.

mula mula sekali, saya nak beritahu yang saya tak reti menjahit. nak masukkan benang dalam jarum kat mesin jahit pon saya tak reti. jahitan jelujur saya buruk, saya keliru antara sembat dan sembat susup, serta saya tak reti menyulam. zero knowledge in jahit menjahit.

tapi saya suka fesyen, design baju, dan consult image orang.

sebab tu saya suka berangan jadi fashion designer dan ada label sendiri. kalau boleh, saya nak grad dari lim kok wing university. aww~

tapi, saya ada di sini. saya sedang belajar kejuruteraan mekanikal di salah sebuah universiti yang terkenal dengan kehebatan kejuruteraannya. dan saya bersyukur ada di sini.

cuma saya ada masalah dengan eksperimen dan makmal.

saya tak suka eksperimen dan makmal.

saya pernah terfikir untuk jadi cikgu bahasa inggeris sebab tak perlu masuk makmal buat eksperimen.

dan tadi, saya ada eksperimen kimia yang pertama untuk sem ini. dan saya sangat miserable. [menangis dalam hati meraung raung]

saya cuba letak bebola untuk menyedut cecair pada burette. sedangkan bebola itu sepatutnya untuk pipette.

saya kelihatan sangat dungu. malu pada lab demonstrator saya.

dan, report kimia saya pun entah apa apa. graf saya salah. [menangis guling guling dalam imaginari].

tapi, the bright side is, saya discover my english is not that bad. saya boleh bercakap dalam bahasa inggeris dengan baik rupanya. sebelum ini saya tak tahu pon tentang fakta ini.

dan lab partner saya, zaki, merupakan seorang yang baik, bersungguh-sungguh, dan kelakar.

jadi, saya dah kembali ceria sedikit.

hari ini sebenarnya hari yang agak sedih. saya kebasahan sebab hujan lebat. sudahlah pakai baju putih, habis seksi saya hari ini. hidung pon masuk air sebab bernafas dalam hujan.

macam mana lah pelakon hindustan menari nari dalam hujan? tak sakit hidung ke?

haish.

.

9 comments:

FAIZFAIZAH said...

huh..
kalo ikut ati ak jd chef pown okey..
masak2 then makan2..
perot pn kenyang..
hehehheehe..

rosma said...

suka consult image orang???
huh!!
geramnyaaaa...
suma i pakai u wat muka..
one of these days, belle...
one of these days....
grrrrrr...

mireya said...

faizah :
tu la. naseb baek kita tak ekot hati.
kalau x, x berjumpa la kita kat utp ni. hehe

rosma :
huh. u tu pelik2 je. haish.
ak ak ak ak ak
:P

are-ku~ said...

belle....

u won an award..
come2 visit my blog
and take la the award...
special i bagi 4 u tau...
ngee~

mireya said...

okay ronee.
nanti ai buat!

ngee. :D

farah said...

belle..design kan satu bju utk each n everyone of us..only then we'll decide "whether u r in or out"!!

cewahh..quote from heidi klum-runway project ape tah..haha..

tp camana nk jd fashion designer klu masuk kn benang kat jarum pn terketar-ketar lg??hahaha :)

mireya said...

farah, that's why we have to learn!

hahhaha.

jadi bini orang kaya lagi best. bole goyang kaki je.

ak ak ak ak.

iM's said...

belle..
jadi bini org kaye x best..
nant selalu kene sains surat..
anda tahu ape yang ak maksudkan??
haha..
anyway x pe after dpt degree ak bukak boutique ok?
t bole aku jualkan design2 ko tue..
hahaha

mireya said...

haha.
murah hati betul kawan kawan aku ni.
terharuu aii~
:P

sign surat?
surat izin kahwen laen ke?
ouh, itu dengan besar hati beta rela.
lol lol lol