Monday, March 30, 2009

yesterday in selangor, today in kelantan, tomorrow in perak.

nine things that i've learned during my educational shopping trip to kelantan darul naim. ;

  • saya baru tahu bahawasanya ketika berjalan-jalan, untuk menjaga orang tua yang berumur tujuh puluh tahun lebih senang dari menjaga kanak-kanak perempuan berumur tujuh tahun.

  • except that old lady always worry too much about her little annoying granddaughter.

    kanak-kanak perempuan tu gila annoying oke. sangat degil tahap moksha tingkat tinggi. tak dengar cakap and kuat merayap. kalau kena culik pun saya rasa penculik pulang balik. gila susah nak jaga.
  • sewaktu dalam bas ketika mahu pulang dari kelantan, baru saya tahu nenek yang berumur tujuh puluh tahun yang bertudung labuh sangat comel kalau pakai sweater yang ada hood.

  • lagi-lagi bila letak hood tu kat kepala. macam rapper oke. lagi comel dari Eminem.

    sila bayang sendiri. tiada gambar disertakan sekali.
  • dan saya juga baru tahu, seorang nenek lebih rela berkorban sakit belakang, lenguh badan, tak selesa duduk, demi cucu dia tidur lena.

  • sayangnya, cucu dia gila annoying.
  • earth hour di kelantan : SUKSES!

  • my opposite sex in kelantan HOT-HOT belaka.

  • my opposite sex in kelantan HOT-HOT belaka.

  • my opposite sex in kelantan HOT-HOT belaka.

  • ada saya beritahu tak my opposite sex di kelantan HOT-HOT belaka?

  • jate kelate meme hot!

suke la saye gi kelate nun. tino sano molek-molek comey-comey belako. putih, ghoyak pong lembut sokmo. kito hok denga ni ghaso sene jah hati neh. jate sano toksah dok kaba lah. kacak sungguh! suke la saye cuci mate kat sane. tapi sungguh lah, jate kelate hot-hot belako. tapi ibu dah ghoyak doh :

"mu jange nok gelenyah caghik oghe kelate ko, ganu ko, putih, handsome mace mano pong ibu tok sir. susoh ibu nok gi kenduri nyambut ti, jauh."

takpo deh bu. akak cuci mato jah. nok caghi oghe jate hok kampung kat kelate ibu dok bagi. tapi bu, lau jodoh nak uat guano. dok gitu? LOL ;p



nanti nak pergi kelantan lagi. seronok deh cuci mata!

oh oh oh, kelantan tak panas. matahari cacak atas kepala pun tak rasa macam terbakar kulit. tronoh lebih dahsyat kut.


p/s :
1. maaf, entry tiada gambar untuk bukti.
2. maaf, saya tak reti pun loghat kelantan. saja gedik nak guna. sedap oh dialek diorang. suka! suka!
3. maaf, post ini buat saya kelihatan gatal. saya sopan sebenarnya. HAHAHAHA.


.

8 comments:

syud said...

ahahhaha..penat la bc yg loghat kelantan tuh..hehehe

mireya said...

hahaha.
tak dengar live lagi. susah kut nak paham.
tapi sedap didengar.
oohhh~
HAHAHA.

PinQib said...

saya pon ore kelatee;;

ASYRAF A said...

whole entry is cool..
but i skip that kelantan part..
haha..
malas mau baca..

rosma said...

geli siot nak baca part kelantan tu!
terbayang muka beliau menjuihkan mulut sambil cakap kelantan.
LOL!

mireya said...

PinQib :
heee~ saya bukan orang kelantan. anyway, hai!!

ASYRAF A :
haha. thanks. :)
kelantan part tu bohong je pun. haha

rosma :
him? why him? u buat macam i ada skandal je dengan dia.
ak ak ak ak.

mimi said...

hoho. ore klate meme semak2 blako. doh la putih. semak plop 2. tp saye molep kalu mok mg x wi gewe nge ore klate gak. mlps g2. hahaha

mireya said...

mek, molep tu jadah ape?
HAHAHA.
xpe, lau dop buleh gewe nge ore kelate, skendel sudeyy.

ak ak ak.