Wednesday, June 3, 2009

setelah reminisce banyak kali, cuma sekali ini sahaja Siti Rosma tidak bimbo.

suatu malam yang hening di awal bulan April lalu, saya dan favourite pet nombor, dua Mimi Yana, sedang kegersangan kebosanan. Siti Rosma dan Raja Farah cik Farah, sedang tidur nyenyak secara bergelimpangan selepas masing-masing penat feeling menonton GG episod 19 sampai 23.
again, GG is Gossip Girl siapa tak tahu dia lame.

Siti Rosma exception, dia dah tidur lama dah. baru episod 20 dah menguap-nguap. memang bimbo sejati.

kami melayari youtube menggunakan super computer saya yang sangat super power menerima pancaran Wifi di UTP yang kadangkala diragui kewujudannya.

kami melompat dari satu video ke satu video. tapi sebelum tu, kami layan laman web gosip hiburan artis Malaysia dulu.

lompat punya lompat, punya lompat, ye lompat lagi, dan lagi, kami pun terjumpa video Anas Tahir @ Anas Koq featuring Akbar. siapa tak tahu mereka ni, memang habis lame lah. mereka ni famous oke, sila google sendiri bagi mengelakkan malu apabila berbual bersama rakan sebaya nanti.

malam itu, pukul 4 pagi, aras tiga V2D perempuan digegarkan dengan hilai tawa saya dan Mimi Yana. Farah konon-konon nak join tapi sebab mengantuk, dia sambung menggelimpangkan diri sendiri balik.

dan esoknya, kami tak berhenti-henti gelak, dan meniru gaya Anas Koq seperti dalam video. bila saya kata kami disini, maksudnya, saya dan Mimi Yana.

esoknya, kami ulang balik video itu dan menonton secara berjemaah. saya, Siti Rosma, Mimi Yana, dan Farah. kami tengok sama-sama di port lepak rasmi - BILIK SAYA.

Siti Rosma ; lawak lah depa ni.
Farah ; betul-betul, si Anas ni pun dok KOQ sana KOQ sini.
saya ; kalau tak, tak kan lah kitorang gelak macam nak mati malam semalam, kan mimi kan?
Mimi Yana ; tahu tak pe. tengok banyak kali pun rasa nak gelak jugak.

tiba-tiba Siti Rosma yang memang tak mengenali artis Malaysia kecuali yang berasal dari zaman sekolah rendah seperti Ziana Zain dan Siti Nurhaliza pun mengajukan soalan cepumas,

Siti Rosma ; Akbar ni siapa? orang biasa ke artis?
Farah ; alah, dia yang nyanyi lagu Manusia Lupa tu, kan Belle kan?
saya ; ha'ah. dia ni nyanyi lagu-lagu hip hop selalunya. dia RAPIST.

[senyap sekejap]

Siti Rosma ; rapist? ke RAPPER?
saya ; eh!


DANG!

aku pun bimbo macam Siti Rosma jugak!

.

12 comments:

mimiyana said...

hahahaha. juz 4 once die x bimbo. keke. mlm pnuh drama yg kte je phm. hahaha.

p/s: wey ak je la pe'dropcomment'setia time cuti ni. wawawa

mireya said...

bagus ah.
orang lain time cuti, blog pun cuti gak.
ngahahah.

sayang mimi ketat2!

mimiyana said...

tp an. bimbo cerdas x update2 ag. hahahaha. dop taw la sye nk tulis pe. huhu. n ak tade mud ag nk wat tag 2. HAHAHAHA

mireya said...

gedik dohf kau ni.
buat je la tag tu.
bnde ah mung.
ngahaha.

weh ape cite buat komen section ni jadi ruangan chat kite ni?

ape cite?

mimiyana said...

since we're the only 2 yg on9 time cuti, we can ave our chat anywhere we want. HAHAHAHAHA
btol x, btol x??

mireya said...

that is soo right mimi!
no wonder la kau jadik favourite pet aku yang nombot dua!!

ngahahaha.

mimiyana said...

hahahah. shud i stop rite now o ko nk pnuhkn smpi puloh2 response. hahahahahahahhaha ;p

mireya said...

haha.
dol,
kita gedik!

rosma said...

ya Allah ya Tuhanku,
Tensi0nnya aku dgn bdk2 ni!
Im stuck here in dis plce yg nk p bli tpup p0n kna kuaq 20min!
Ok. Exxaggggerrrattte (x reti eja sebnaqnya).
Byk kali la aku x bimb0!!
Argh!

mireya said...

rosma sedang membuat percubaan meng'kaver' diri.

eleh, konon2 kitorang percaya la yang you banyak kali tak bimbo.

:P

rosma said...

mana ada!!!

belle jahat!

you know, somehow you can make everybody look soo innocent in your blog.
like seriously.
ada ka i tanya dengan sangat sopan camtu??
tapi yang paling overr tu you la!

mireya said...

haha.
eh over ke? tak mana ada.
i baek dan humble.

ngahahhaha. :P