Wednesday, July 15, 2009

kawan baru saya bernama Ha.

Ha dan skandal barunya.


hai kawan, kenalkan kawan baru saya, Ha. bukan He, tapi Ha. ye, Ha. :)

kami sama-sama menuntut di universiti yang sama tapi berlainan kursus. saya pernah nampak Ha merata-rata tapi entahlah, tak terasa nak tegur pun. nak buat macam mana kan, orang vogue selalunya egois. ops! terpecah rahsia.

tapi, sewaktu di STE baru-baru ini, saya telah mendapat satu bilik dengan Ha. saya sungguh tak sangka akhirnya saya dan Ha akan berbual juga.

bagi saya, Ha seorang yang funny dan cantik. walaupun kadang-kadang beliau bersikap agak pelik, tapi Ha memang terbaik!

ayat favourite Ha - "cacat otak.."

jangan tanya saya apa benda itu, saya tak faham bahasa-bahasa begini. :P

di bawah ini, adalah satu rentetan peristiwa yang tak akan saya lupakan sepanjang saya mengenali Ha selama seminggu ;

waktu tu kami baru balik makan dari cafe Agrotek Resort. disebabkan kami tinggal di bilik atas, makanya terpaksalah kami mendaki tangga yang tinggi. nasib baik, sepanjang perjalanan mendaki bukit, kami telah disajikan dengan pemandangan indah pokok-pokok dan bunga-bunga.

Ha ; weh, kau tahu tak daun-daun kat sini banyak yang boleh makan?
saya ; apa kau mengarut ni Ha. mana ada daun boleh makan.
Ha ; iye, daun-daun ni boleh makan kejap aku carik daun mana yang boleh makan.
saya ; yeke? cuba carik.
Ha ; ha!! daun ni boleh makan nih [Ha memetik sehelai daun dan mencuba makan daun tersebut]

diam sejenak.

Ha ; eh salah, daun ni tak boleh makan. bukan daun ni. [sambil membuang daun tersebut]
saya dan mimi ; HAHAHAHA beng la kau ni!
saya ; daun yang boleh makan tu dalam mimpi kau jeh kut! HAHA



see, saya dah cakap kan, Ha seorang yang funny :)

.



4 comments:

AzRy SyaFiQah said...

geng teamo ku!
hazilah!
tp kami pggl zila

word verification: healwa

helwa??

mireya said...

helwa? baik helwi jeh!

HAHAHA.

xkesah la Ha ke Zila, tapi dia best! :)

faizfaizah said...

ha ha ha ha ha
cepat glabah la.

ohhhh.. saloha.. (di nyanyikan dlm nada oh saloma)

mireya said...

hahaha.
Ha mmg lawak :P