Monday, July 13, 2009

saya harap saya dapat capai berat 50 kg sem kali ini.

saya ; ibu, nak kereta.

ibu ; ...

saya ; ibu, dengar sini, akak bukan nak gedik-gedik saja mintak kereta. tapi nanti bila dah masuk undergrad, rumah akak jauh. test nanti buat dekat bangunan yang dekat dengan masjid tu, pastu rumah akak pulak nuuuunn jauh kat dalam sana. lagipun Rosma and yang lain-lain bukan satu course dengan akak. coursemates akak pulak rumah lain-lain. tak akan nak susahkan diorang pulak kan. Tronoh tu panas bu. selalu hujan jugak walaupun panas. bayangkan kalau nak test ke, exam ke, tiba-tiba hujan pulak. tak ke naya tu? kesian kat akak kan? so, ibu, akak nak kereta.

ibu ; akak bawak kereta pun tunggang langgang lagi, nak suruh ibu beli kereta.

saya ; hari tu akak bawak oke je. just need more practice.

ibu ; ibu beli motor macam dalam iklan tu nak tak?

saya ; tak apa lah. akak bukan reti bawak motor pun. [mata berkaca.]


so, jangan tanya saya kenapa saya tak bawak kereta lagi T__T

saya mungkin TAK AKAN DAPAT BAWAK KERETA sepanjang belajar di Tronoh tu melainkan tiba-tiba ada keajaiban seperti tiba-tiba ayah saya menang wang SATU JUTA ke SERATUS RIBU ke tu pun belum tentu saya boleh bawak kereta mungkin takdir saya cuma akan pakai supir je T.T

so, kalau saya tak kurus-kurus jugak sem depan, saya tak tahu lah!

and,

cik Tiqa, minta maaf lah ye tak dapat nak bawak kau naik kereta yang aku bawak, and terpaksalah kita berjalan kaki meredah susah senang ke kelas macam yang kita dah biasa buat sepanjang dua sem lepas T.T


tolong doakan kalau saya ada test atau exam, waktu tu bukan waktu hujan turun, terima kasih.


HUAAAA!!
[menangis meraung meraung kecik hati segala tekanan perasaan melanda]

.

4 comments:

farah_dee said...

haha.belle,sungguh sedih sy baca crita anda ini.oleh dgn itu,sya doakan anda cpai apa yg anda hajat kn.amin!! :)

mireya said...

amin, farah.
AMIN!

word verification ; farch

AHAHA.

shakinah said...

eheh.
aku tahu kau sedey.
tapi tah kenapa aku nak gelak.
hahah.
ok.stop.
sorry.
:)
alaaa.
mintak laa basikal.
basikal tak perlukan license.

mireya said...

basikal buat saya kelihatan seksi.
AUW!
:P