Sunday, August 16, 2009

wa kecik hati sikit, siapa nak tolong pujuk hati wa?


ni wa nak story sama lu universiti wa panggil Amy Search buat performance sempena pesta convo universiti. apa lu ingat wa happy sangat la nak tengok Amy nyanyi atas pentas?

wa malas nak cakap banyak bhai, tapi wa panas campur kecik hati sikit bila wa tengok Amy Search keluar pentas nyanyi empat lagu je.

penat wa hafal lagu sikit punya banyak sampai otak wa dah penuh dengan lagu Amy je bila try buat DE pun dah tak boleh tulis huruf lain asyik teringat Fantasia Bulan Madu last-last lagu tu haram dia tak nyanyi.

pe cer bhai?

lagu wajib tuh, bikin wa panas nih, panas! bila wa panas, wa top up lip balm banyak-banyak la kan tak pasal-pasal hilang rock wa tengok Amy Search tapi asyik top up lip balm macam nyah top up lipstick kasik tebal pe cer tapi apa wa kesah macam wa nak ambil pedulik.

ye lah wa nak layan burger satu burger wa wa dah telan habis dah kan, nak makan kerang bakar pulak karang tak manis orang tengok pe hal pompuan ni orang layan Amy Search dia dok kalut kopek kulit kerang kang tercampak kerang tu kena kepala siapa-siapa kang siapa nak jawab? wa tak nak jawab, wa nak makan je.

haish, panas betul wa dia nyanyi lagu yang wa tak boleh nak sing a long sekali nih.

wa bising-bising pasal Amy Search nyanyi lagu sikit macam wa tahu semua lagu dia kan? tapi wa panas hati sebab wa nak sing a long lagu legend Fantasia Bulan Madu sama-sama lu la bhai! panas sial, panasssssss je hati wa!

dah la krew Melodi pun tak ada nak buat kecah maen terjah jadah dia kan, kalau tak wa baru nak buat-buat tumpang lalu belakang kamera kot nanti ada Aziz M Osman ke Yusof Haslam ke Ahmad Idham ke tak pun paling koman Razak Mohaideen ke nampak wa dia kata "wah fotogenik budak ni boleh jadi superstar laku sial aku punya filem" pun cantek gak tapi nak buat macam mana Amy Search tak banyak gosip so Melodi pun tak mau datang.

buat brader Amy, lu lain kali kalau datang, lu nyanyi la banyak-banyak lagu sikit bhai. kalau orang bayar nyanyi empat lagu lu buat la murah hati nyanyi lagu bonus dalam dua tiga lagu buat sedekah sikit. lu ingat tak sakit tekak ke budak-budak jerit panggil lu siap teruja nak ambik gambar dengan lu kan?

ni kecik hati wa ni siapa nak pujuk ni? tak apa esok wa carik orang busking lagu suruh dedicate satu lagu kat wa kasik hati wa sejuk sikit nanti tak ada la kecik hati lagi dah sebab hati wa dah besar dah kan.

dah, dah wa nak gi pujuk hati wa balik. dia dah merajuk teruk dah ni. jadah lah kan rockers nak merajuk tapi apa wa kesah wa manusia ada hati perasaan.




pe cer aku tetibe guna 'wa' ni? elok-elok guna 'saya' macam bajet pompuan melayu terakhir nak poser konon rock plak kan ape cer wey ape cer????

.

5 comments:

Nasz aka Spiderman said...

wah...
jgn la marah2..
haish..
x baik tw...
ak tw 2 je lgu die mlm td..
lgu tiada lagi n isabella..
n agak kecewa gak la sbb fantasia bulan madu xde..
lgu 2nd fav tu...hehe...

rosma said...

wa taw lu nak suh sapa busking!
wa taw!!

blah la u babe.
lain kali tamaw ajak lepak makan bihun sup dah.
malu gila u cakap tak berenti dengan nada suara yang tinggi cakap cam "remps" sumpah kitorang malu gila.

hahahha!

mireya said...

nasz ;
hahah saje gedik nak marah2. GAHAHA.

rosma ;
wa tau la lu malu lu ingat wa tak malu ke hape?
haha
wa nak itu budak busking untuk gua tapi macam tak bole je. adeh, kecik hati lagi.

farah_dee said...

wa pon panas gk mlm tu.die mmg make my blood go upstairs la weh.

mireya said...

wa punye bloody hell naik x mo turun-turun ni sapa nak jawab?