Friday, January 15, 2010

Syukur Dua Puluh Satu


Bila tengok balik magazines sumpah rasa macam outdated gileh like come on all your shirts and dresses and jeans and the outfits semua tu mana ada orang pakai dah plus nampak macam murah je like hey kau beli kat pasar lambak ke? Oh sangat sedih lepas tu bila tengok balik bags yang ada rasa macam sangat geram and nak marah lepas tu macam rasa tak puas hati sebab bags sumpah sikit lepas tu hari-hari pakai beg yang sama, beg tu jugaklah yang diusung pergi kelas and pergi function (ahah! as if ada function yang aku pergi kan) pergi events or even pergi shopping pun pakai beg tu jugak like macam kau tak ada beg lain je kan? A'ah memang tak ada beg lain pun sebab tak ada masa and tak ada duit nak beli beg suddenly hope bapak aku is Dato' K and nak mintak dia belikan aku beg banyak-banyak empat puluh ribu nilai duit yang dia beli beg kat Siti Nurhaliza tu boleh buat bayar downpayment kereta aku tak pun boleh aku dapat Kelisa leather seat second hand satu then the rest of duit tu boleh aku buat pergi shopping beli bags and dresses or purse baru.

Yeah, talking bout purse you had no idea what my current purse look like agak agak lah kan kalau nak jadi old school pun purse Nike zaman Tok kaduk mana tah mana ada orang pakai dah memang lah praktikal but cuba bayang like kau dah pakai lawa-lawa like pakai dresses dengan stilettos and nampak macam awwhhh waaahhhh very graceful oh cun cantik nya tapi bila keluarkan purse nak bayar bil, orang akan like what the hell pakai macam tu tapi purse macam budak tadika baru masuk and excited nak beli purse yang look like wallet and guna canvas and warna merah pun dah orang ter-mistaken dengan warna oren or worse ada orang ingat itu warna coklat plus tempat letak syiling tu dah koyak rabak like you barely knew where the sections are, you dig?

And and cakap pasal old school pulak, bila go through cardigans tiba-tiba rasa macam loser sebab the only cardigan hitam yang dah berjasa banyak tu warna pun dah jadi lusuh sebab selalu sangat pakai ye lah dah kata pun nama the only cardigan hitam yang kau ada kan like lusuh and tak cantik and agak-agaklah kalau nak nampak old school sekali pun kalau lelaki pakai cardigan hitam lusuh dengan skinny boleh lah orang kata kool and nampak old school kalau aku? Ahah! Kau buat lawak ke apa bhaiiii? Skinny pun tak boleh pakai nasib baik ada skimpy jeans ahah I love you skimpy jeans. Then teringat pulak pumps yang almost beli last last tak jadi beli waktu keluar haritu gahhhh ni yang susah ni sampai termimpi-mimpi nihh damn damn. Tapi nak pergi balik like durh impossible kot siapa nak bawak der? Semua dah balik U masing-masing lagipun tak ada transport seyy kalau nak pergi sorang pun gahh nak ajak ibu and ayah sure tak lepas punya harapann je la bhaiii harapan je laaa.

And berbalik pada bags tadi I had this one bag yang rasanya I dont have the heart for it anymore dulu time beli sumpah sangat berkobar-kobar like hoyeah I want you baby I want you baby come to me I want you I want you but now just to take a look at it make me sick already maybe you will not be included in my what-to-bring-back-to-UTP-list eheh I'm sorry kiddos mommy got to do what mommy got to do.

I am seriously need a retail therapy but as usual lah money is always the problem ahhh kalau dapat seribu ringgit pun kira dah okay dah nak buat belanja shopping untuk my retail therapy ni but like what the hell ingat suka hati je ke orang nak bagi kau duit nak dapat sepuluh ringgit pun susah ni kan pulak seribu kan buat lawak ke hape lain lah kalau ada sugar daddy ke or ada affair dengan laki orang yang kaya gila ke kan lepas tu sanggup nak sponsor tu lain cerita lah ahah how I wish -.-" eh tapi tak boleh laki orang or orang kaya ni selalunya gatal-gatal plus geli gileh like what the hell dow ada affair dengan orang yang sebaya dengan bapak kau?
















Tapi lepas baca kisah gempa bumi di Haiti, and kisah orang dekat Bersamamu, ehmm what an ungrateful annoying bitch I am.

Alhamdullillah for what I have, even not many and not pricey, but it's better dari orang yang tak ada langsung kan?



Thank God, for everything, including the exam results. Alhamdulillah.

.

2 comments:

miss eLyA =) said...

aku tick kat kasehan tadi tuh.

kasehaaan...

(haha!)

mireya said...

kurang asaaammmmm haha! :P