Sunday, March 7, 2010

Bitchy, bitchy and totally not sexy.


In my life, perkara yang paling saya tak suka, adalah KARMA. Benci gila. Like, what goes around comes around kan? Tapi selalunya kalau kita buat orang sakit perut, kita yang dapat taiknya. Faham tak faham tak?

Kadang-kadang karma bukan strike on the spot, it takes time sampai kita pun lupa dosa apa lah yang kita buat sampai kena balasan sebegini rupa kan? Sedih oh, tapi tak apalah terpaksa lah menerima dengan hati terbuka kan, pesan dalam hati, "tak pa tak pa ini semua dugaan, tak pa tak pa nanti ada yang lebih baik menanti,"

Sambil sambil tu menangis dengan tisu dalam dua tiga empat kotak, meroyan sorang-sorang.

Ahhhhh letih lah, kalau dah memang jahat, tak boleh nak insaf mati lah kau sorang-sorang layan karma kau tu.

Tapi kalau orang dah pesan, "Brader, lu jangan buat macam ni brader, nanti mampos lu kena tonyoh brader, lu nak ke brader? Time tu lu jangan harap la wa dapat tolong lu brader, kompem wa tak nak tolong punya. Wa dah pesan, mampus lu la nanti meroyan sorang-sorang. Apa ada hal wa nak kesah kan, brader?"

Time dah kena jangan nak datang merengek kata kena tipu ke macam macam sumpah kena bolayan. Time tu tak tahu lah nak bolayan ke tak dengan orang macam ni. Kalau kita tak layan nanti dia meroyan terjun bangunan mampus pulak kan? Tapi kalau layan nanti dia tak insaf plak? Hadoih, semua nak kena fikir. Mati laa.

Lepas tu, tolong lah appreciate kan apa yang ada dekat sekeliling ni, like, family kita kan, memang lah family would always be there with you no matter macam mana taik pun korang layan family tu kan, tapi cuba ingat balik, mak si Tenggang pun sumpah anak dia sendiri kut sebab can not stand anak dia buat tahi melampau sampai tak ingat mak sendiri kan, tu cerita Batu Belah Batu Bertangkup tu pun contoh terbaik jugak betapa family pun sebenarnya boleh tinggalkan kita (Tapi cerita ni kelakar dow mak meroyan sebab tak dapat makan telur ikan. Ape der? anak lu gak yang makan kot, haha) . So, hargailah apa yang ada di sekeliling kita oke, tak kisah lah family ke, kawan-kawan ke, kereta ke, motor ke, peminat ke, haters ke, siapa-siapa lah, hargai je.

Sebab nanti, bila semua dah pergi, semua dah tak ada, you'd be left broken, and empty.

And trust me, karma always strike you frigging hard. Yelah, what goes around comes around kan?

Grrrr dah kalau ada yang tak faham motif post ni, tak payah buat buat faham, kalau nak terasa pun suka hati lah, yang penting ;

Karma, fuck you. You bitch.

.

2 comments:

Merissa K. said...

line yang paling last sekali, i have to agree. :)

mireya said...

ahah. emo dgn karma skrg ni. grr