Wednesday, August 4, 2010

I Know You were Jealous of Me (?!)


Kalau orang tak suka dengan kau tu,
Jangan terus cakap orang tu dengki, busuk hati, buruk perangai,

Cuba ambil cermin,
Tilik tilik sikit muka awak depan cermin tu,
Elok sangat ke perangai awak tu kalau nak dibandingkan dengan diorang ?

Apa awak ingat orang nak benci awak tanpa sebab ke ?

Kadang-kadang memang lah orang benci awak sebab jeles dengan awak,
tapi kadang-kadang orang tak suka awak memang purely sebab perangai awak, kot ?

Kalau awak nak jugak rasa yang diorang tak suka awak sebab diorang jeles,
Cuba check sikit, ada ke apa-apa pasal awak yang boleh buat diorang jeles ?
Betul ke ada ?

Or awak nak sedapkan hati kata mereka tu pure evil ?
Macam tu ?

Apa-apa hal pun, sama-sama lah kita muhasabah ye.

Semoga hidup kita dirahmati selalu.
.

Ehem sikit : Sekarang masih mood spiritual, Ye lah noks, I nak insaf kot. Zen sikit.


ZZZZ !

.

2 comments:

ct sakinah said...

tgh zen???
hahahahaha
zen awk tgh xbalance tu.
=P

mireya said...

sakinah mmg kuat menyibuk. go away !