Tuesday, September 28, 2010

Taking Off My Zenity Cap and Throw it Far Far Away.

Today I encounter stupid shit situations.Therefore, I need to rage since I am in my hormonal mode which you know, as a girl, I would get angry and annoyed a lot easier during certain period of time. And tell you what, don't talk about being zen. When a woman is hormonal, then, that's it. No zen or positive thinking advices you could give or you'll end up getting the stinky eyes, or worse, you get yourself hurt, yeahhhh by the words. You're gonna be slice into pieces by the sword named words.

Wanna have some then ?

So, since I'm in my rage mode, I've find few things that I hated the most. I hate them to the bones I could say.

1. Annoying Kids and Their Annoying Parents


I hate kids. Or precisely, I hate the new generations kids. They are spoil brat who just wait their time to be rotten and smelly like bangaki anjing yang mati tengah jalan or macam bangkai biawak yang Siti Rosma langgar hari tu. Budak-budak sekarang ni perangai tak pernah nak senonoh. No, I'm no talking about budak sekolah menengah yang tingkatan satu or tingkatan dua yang kecik-kecik dah pandai hisap rokok mengongkek dengan bohsia mana, merempit macam kompem tak kan mati tu, diorang tu memang dah jadi buluh dah, tak bolh buat apa, buat jadi meriam buluh orang main time raya je boleh. Tu pun kalau boleh meletup, kalau tak, memang hidup sia-sia stok buat habis beras rugi mak bapak bela je kalau tak berguna satu sen.


The kids that I meant is kids yang baru umur range 4 tahun sampai 12 tahun. You know, budak budak ni. Kalau yang well behaved tak apa lah, boleh lah buat main or duduk peluk diorang sebab dorang comel. Ni jenis budak budak yang datang raya rumah orang lepas tu buat perak mengamuk nak minum air dalam gelas yang dia punya sorang je lepas tu jatuhkan gelas tu and tumpahkan air dengan gelas tu sekali pecah. Memang nak makan penampar. Okay, diorang kecik lagi, boleh lah kalau nak maafkan. Taaaappppiiii ~ mak bapak dia tu apa function ? Tahu buat anak je ke ? Bela anak tak reti ? Didik la anak tu jadi manusia sikit. Ini tak, anak pecahkan gelas kat rumah orang boleh buat ayat taik,

"Eh, [insert nama anak] apa buat macam tu ? habis gelas Auntie Belle dah pecah. Cepat mintak maaf, " then sengih-sengih anak tu buat toya gak macam tuu.

Aku jumpa mak macam ni, sumpah aku backhand empat belas kali. Jadah nye kau cakap macam tuuuuu ? Mana anak tu tak naik minyak. Nanti dah besar mula lah jadi kurang ajar sebabnya, mak tak pernah marah. Tau merengek "heyyyy tak baik, heeyyyy tak baik" cubit la sikit anak tu kalau perangai dah tahap nauzubillah macam tu.


Ajar sikit anak tu adab kalau pergi rumah orang. Kalau malu nak lempang anak depan orang, tibai dengan tali pinggang bila balik rumah, kan bagus. Ni tak, biar jeee anak tu bermaharaja lela macam monyet kat rumah orang lain. Aku time kecik dulu, tersenggol gelas sikit je mak aku dah buat stink eyes sampai aku rasa kalau ada mesin masa sumpah aku naik mesin masa tu and sumpah tak bergerak kalau tuan rumah offer pun aku tolak so that aku tak akan tersenggol gelas tu. Ni, budak zaman sekarang ? Patahkan mainan orang, pecahkan pasu bunga orang time datang beraya pun boleh buat muka toya macam nak mintak lempang. Sabar je lah aku tengok. Nauzubillah perangai mintak simpang jangan laaaa jumpa budak-budak macam ni.



2. Orang tamak parking and parking ikut suka hati macam otak tak ada.


Kat UTP ni, masalah dia, terlalu banyak kereta dan terlalu sikit parking lot. UTP pun dah garit pergi letak line kuning sepanjang-panjang jalan mana nak muat parking last last semua tertumpu kat tempat parking yang sama. Kalau nasib kau baik, kau jumpa lah parking. Kalau nasib kau malang, kau parking lah dekat convosquare tu even kau duduk kat V5K kat ceruk UTP tu ha. Okay, bab tu tak boleh nak buat apa lah. Rezeki budak UTP ni murah murah sebab tu sorang sorang dapat kereta. Dah tak macam universiti dah aku tengok. Tapi, yang aku bengang ni, stok manusia yang tamak parking. Boleh je nak parking rapat sikit dengan kereta sebelah tapi punya laahh mashsyuk dapat parking sampai suka hatiii diaaaaaaaaaaaa je nak pakai sebesar2 yang boleh. Memang hareeem betul lah buat wa panas menggelegak jeeee bhai. Rasa nak toreh line ukur lilit je kat kereta dia tuu biar dia rasa macam mana sakit hati kita tengok dia parking besar besar.


Tapi, yang paling menyakitkan hati adalah kalau parking macam ni ;




Ini adalah contoh parking secara bodoh. Tengok kereta tu, barely had spaces for cars to lalu pun na parking jugak, Memang nak-aram betul.


Okay, dalam UTP ni ada satu tempat ni nama dia V2 square. Tempat ni memang tempat orang parking kereta lah. gambaran dia macam gambar di atas tu bagi budak bukan UTP yang tak dapat nak bayang macam mana. Tempat ni memang selalu lah orang park. Makhluk V3 park sini, makhluk v4 park sini, makhluk v2 pun park sini. So, bila dah banyak sangat orang nak parking kat sini, maka akan wujud lah makluk-makhluk bangang wal buduhss and yang akan parking macam contoh kereta bodoh di atas.


Kau bangang ke retard ? Kenapa nak parking jugak kat situ kalau dah tau kereta kau tu akan buat jalan jadi sempit ? Kang bercalar kereta kau tu kemik ke remuk macam Betty aku dulu baru nak meroyan maki orang sana sini padahal yang kau tu otak letak kat lutut apasal ? Ingat kalau orang langgar kereta kau, kereta kau je ke rosak ? haa ? Padahal salah kau ! Orang-orang macam ni elok bakar hidup-hidup je atas kebodohan yang melampau ! GRR !


YOU ALLS, LEPAS NI KALAU NAMPAK KERETA PARKING MACAM NI, SILA LETAK NOTIS "YOUR STUPIDITY AND GREEDINESS IS WAYYY BEYOND HUMAN LOGIC"


memang pun !


Okay, saya nak rage banyak lagi sebenarnya tapi for meanwhile save dulu. yang dua ni pun dah cukup panjang. Memang sangat annoying okayy makhluk makhluk macam dua jenis kat atas nii !


NGAAAAA !

.

2 comments:

Anonymous said...

aku rse ko ade pengalaman zaman kecik2 yg dasyat..xpasal2 budak2 tu pon ko nk benci..kejadian tuhan tu..

mireya said...

ahaha ada pulakk~ ni budak2 annoying yang spoiled plus tak beradab. memang buat gua geram.