Friday, January 13, 2012

Masochist

Reading this entry (klik!) yang berkisar review on Ombak Rindu buat aku terfikir yang berapa ramai agaknya perempuan Malaysia yang ada fantasi untuk menjadi Izzah.

Izzah is a masochist dalam cerita ni. Even dia tak buat for pleasure, or for love, tapi kononnya sebab terpaksa, buat aku rasa kenapa kau tak lari and report balai je? Duduk rumah perlindungan ke, kan senang? But she chose to stand by Hariz hoping that he would change.

Memang lah isteri kena taat pada suami. Tapi, dalam kes ni Izzah belum jadi isteri Hariz pun time tu if she decides to run away from him.

Buat aku terfikir jugak, berapa ramai isteri luar sana yang kena dera dengan suami tapi sanggup tahan sebab harap suami diorang akan jadi macam Hariz (berubah jadi romantik dan hensem secara tiba-tiba serta menjadi penyayang). And berapa ramai yang berpijak pada realiti dan mengetahui hak mereka sebagai isteri untuk melepaskan diri dari belenggu penderaan.

Bahaya, bahaya.

Tapi ye lah, filem je pun, novel je kot. KAN?

But still, jaga fantasi anda! Opss!

2 comments:

j1da said...

ombak rindu ni ka yg stupid novel yg siti rosma pernah suruh chaq baca nie? wasting time. insulting.

mireya said...

haaaa tu tak tauu. tapi cerita ni, annoying.