Saturday, February 14, 2015

Midnight Rants

Aku makin gemuk. Orang yang dah lama tak jumpa aku pun tegur kenapa aku makin gemuk dan pipi makin tembam.

Aku taktau nak jawab apa, tapi aku rasa sebab aku bahagia. Alhamdulillah.

Walaubagaimanapun, aku tak risau sangat jadi gemuk. You know, I've been very comfortable with my own body for quite some time now sampai rasa takut sebab dah complacent.

And I realized that I have a very healthy body image which is good but too healthy pun boleh jadi dangerous juga. Sekarang ni aku nak belajar untuk tak suka my reflection in the mirror but, modestly lah.

Nanti self-hate pulak kan.

Masalahnya susah sebab aku rasa the narcissistic part of me is very dominant. Aku kena kurus, walaupun aku tak kisah jadi gemuk, tapi aku kena kurus. Sebab aku nak muat balik baju baju lama aku sebab I realized baju baju lama aku banyak yang lawa lawa and still relevant.

So, aku kena belajar berdisiplin. Mungkin dah boleh start work out sikit sikit and continue my yoga session?

Oh yes, aku ada belajar yoga sekarang which is very cool. Aku tak sangka badan aku boleh jadi flexible walaupun dah tua bangka.

Cuma masih tak boleh buat headstand, shoulder stand, and handstand. Susah. Pernah buat, lepas tu risau I'll break 'em. Gila epic masuk hospital sebab terseliuh waktu praktis yoga.

Terus rasa self-conscious sebab gemuk tapi berangan nak buat pose power power. Okay down sekejap.

Lagi satu, aku dah ada goal kenapa aku kena kurus sebab kawan baik aku nak kawin. Okay sorry for being the ones who spilled the beans. Lepas tu kawan baik aku bagitau aku kena jadi one of bridesmaids lepas tu aku fikir bila jadi bridesmaid, kena lah kurus sebab nanti bila photographer ambil gambar pengantin dan the bridesmaids, takde lah aku jadi killjoy si perosak gambar ye dok?

Bukan nak kata gemuk tu buruk, tapi aku dah tempah baju, Lepas tu baju tu macam sexy (okay salah sendiri - bimbo) lepas tu kalau aku pakai takut nanti nampak macam sarung nangka sebab berat badan is increasing rapidly without any sign of stopping.

So faham kan, my concern? Relevant kan?

Why do I even bothered to be all defensive and telling strangers about my life here? LOL probably sebab aku sangat bosan lepas tu aku nak sembang tapi membe pulak dah tidur aku sorang je yang belum tido on this ungodly hour.

By the way, esok aku balik semenanjung. Lepas tu aku lambat check in, now bila dah check in aku dapat duduk row paling belakang dekat dengan toilet which is dekat ekor. Hah good luck lah bergegor esok dalam plane.

Semoga semuanya baik baik belaka lah, untuk saya, untuk awak, dan untuk kita semua.

Yomked. LOL

2 comments:

Nur Izzati said...

haha 3 of my best friends kahwin
and seluar i dh ketat smp x le butang haha tp i tetap pakai dgn harapan ada kesedaran sivik nk kuruskan badan haha

gud luck nk kuruskan badab :)

Mireya said...

hahaha taktahu dah nak buat macam mana dah nak kuruskan badan

good luck for us then!