Wednesday, January 7, 2009

menangis, i'm not a quirky dorky.

semua orang, saya nak bagitahu sesuatu nie.

saya manusia normal.

saya bukan ice queen yang tiada perasaan. saya bukan batu yang indifference. saya bukan statue statue yang tak bernyawa.

saya ada perasaan.

saya suka perasaan ini. :)

ooohhhh!~ dah lama saya tidak menangis. akhirnya saya menangis juga.
yayyy!~

semuanya kerana 200 pounds beauty. :)

mesti kerana cerita ini begitu dekat dengan diri saya. ya, semua orang, saya pernah sangat gemukkk dan sangat gelapp dan sangat tak menarik.

tapi, sekarang saya belajar menerima diri saya sendiri. dan saya akan sentiasa sayang diri saya.

jangan risau, saya sayang kamu juga. :)


dah setahun saya tak menangis sebab tersentuh. kali terakhir saya menangis, maybe waktu masa selepas spm dulu. kalau tak silap saya lah. atau waktu sebelum itu.

tak kesahlah. yang penting saya dah menangis. sekejap je. tak lama.

kamu kena tonton cerita tu. cerita tu lawak, dan sedih. tapi, anda tak pernah merasa jadi perempuan gemukk yang tak menarik. jadi mungkin anda tak akan terasa sangat.

tak ape lah, sebab cerita ini kelakar. malaysia patut buat cerita kelakar macam ni sekali sekala dan buat cerita macam budak kelantan selalu selalu. go pengarah bebas dan muda! yaawww!~


semua orang, saya mahu kamu tahu, walau kamu hadir untuk sesaat pun dalam hidup saya, saya tetap hargai kamu. sebab kamu adalah antara warna warna yang mencorakkan hidup saya supaya indah seperti pelangi dan manis seperti capuccino. :)

ingat, kalau kamu rasa orang tak sayang kamu, kamu masih ada diri sendiri yang sayang kamu. kamu ada keluarga yang sentiasa ambil berat dan kawan kawan baekk yang sentiasa bagi kamu sokongan.

jangan sedih sedih oke?


saya masih belum tidur sejak saya terjaga tengahari semalam.

jantung saya masih belum mahu berhenti untuk beri saya tidur yang lena.


pukul 2.00 petang ni ada tayangan budak kelantan di saluran 952, astro box office. jom tonton ramai ramai. :)

harap harap jantung saya tak berehat ketika itu. :)

4 comments:

Ko_Kenal said...

You are not only quirky but dorky as well.

Hahahahah

mireya said...

errkkk.

okay, positively, i take that as a compliment.
thank you.

bukan semua orang quirky and dorky taw!

itsmedadoofus said...

mira, hahaha.. unbelievably, sia pun mengalirkan(yup. mengalirkan. bukan menitiskan) air mata lepas tengok crita ni.. Hahahaha.. syok giler..

mireya said...

tuu laa.
cerita ni lawak n sdey at the same time.

welcome to the club!
:P