Thursday, January 22, 2009

secret revealed : saya tipikal!

sekali lagi, saya rasa saya telah di tag oleh incik jack sparrow.

yayyy! saya suka tag!


TAG 1

7 Ciri Lelaki Idaman Saya
saya suka lelaki yang gelap, tinggi, besar, bidang, tegap, nampak perkasa. wahhhh! sangat lelaki oke!
seorang yang sempoi. dan tidak bergaya sangat. saya seorang sahaja yang boleh bergaya. dan dia pon akan saya gayakan dengan cara saya. hahah.
kacak. kacak. kacak. pada pandangan mata saya. orang laen tak perlu rasa begitu. :)
seseorang yang saya boleh panggil "hey dickhead! i love you!" atau "ngengeng! jom kahwen!" and dia akan balas "perempuan gila, aku cinta kau gila babi!" atau "hey favourite bitch, love you like fuck!" hahahahaha! pasti kami pasangan paling romantis di dunia. yayyy!
dia mesti seorang yang bijak, pandai, dan berkerjaya yang bagus. saya mahu generasi saya terdiri dari kanak kanak cerdik dan berjaya. saya juga tak mahu hidup susah sebab itu akan menghilangkan rasa cinta. :P
saya mahu orang yang romantis, tetapi bukan dengan cara tipikal. itu, beliau kena fikir sendiri lah. saya tak suka perkara yang normal. romantis untuk saya perlulah unik.
seorang yang sangat kelakar dan tidak bosan. jejaka idaman mesti sentiasa ada idea untuk buat saya gelak berdekah dekah di kala saya rasa empangan mata saya hampir pecah.


7 Lelaki yang pernah saya minati
anak saudara pengasuh saya. waktu itu saya enam tahun, dia tujuh belas tahun. ya, saya memang gatal sejak azali lagi.
waktu darjah lima, saya minat budak perempuan kelas saya. saya rasa dia perempuan paling perfect untuk dibuat awek. bila saya dapat tahu dia maseh single dan tidak ada secret admirer, saya rasa nak korek semua bijik mata lelaki kat dunia sebab buta bodoh tak nampak perempuan perfect depan mata! haish! naseb baek saya perempuan!! ops! dia bukan lelaki!
waktu darjah enam, tak tahu lah suka ke hape. tapi, dia memang lawak. menyesal tak kapel dengan dia dulu. anak orang kaya, pandai, dan ada rupa. ada chance untuk jadi trophy boyfriend! ouh, my long lost potential boyfriend, where are you incikkk?
waktu tingkatan empat. minat seorang budak lelaki satu batch sebab rasa muka dia sama dengan boyfriend kala itu, incik amen yang comel. tapi, sebenarnya, muka mereka sangat berbeza. minat dia ponn sebab saya rasa muka mereka sama. bukan sebab taste saya begitu, oke.
waktu tingkatan lima. minat dengan seorang junior ni. saya rasa orang kurus, berjerawat, berkaca mata, dan berkulit gelap ini hot stuff. dan dia memang hot!!!!! ouh! tapi, dia jerk. sangat sangat!
seseorang yang saya tak boleh describe lebih lebih. nanti orang tahu. saya tak mahu pecah rahsia. :P
jaha budak kelantan, noh hujan, willy wonka. need i to say more?


7 perasaan sekiranya keluar dengan orang yang diminati
seram sejuk. rasa macam jumpa bakal mak mertua. pasti semua yang dibuat serba tak kena.
muka automatikly akan jadi garang. sebab takut tergedikk. hahahaa. bagi mereka yang saya keluar bersama dan masehh gedikk seperti biasa, maksudnya saya tiada perasaan pada kamu kamu oke.
mestilah gembira. dan telefon bimbit akan sentiasa berada di tangan sebab sedang sebokk mengkhabarkan kepada manusia manusia tertentu bahawa saya sedang keluar bersama jejaka idaman! haha. saya memang kepochi.
saya akan kurang bercakap, sebab saya akan sibuk memerhati jejaka idaman saya untuk di evaluate.
buat buat macam tak berminat, dan kelihatan bosan.
tak ada perasaan.
tiada perasaan lanjutan.


7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama orang yang tersayang
kubur arwah saudara mara saya dan saudara mara dia. kita kena kenalkan mereka pada yang tiada juga. selain untuk muhasabah diri bahawa mati itu pasti. untuk takut supaya tak buat dosa ketika dating.
masjid. sumpah memang teringin nak pergi sama sama! wahhh! "awak, kita singgah sembahyang kat masjid dulu boleh?" tak rasa macam romantik ke?
pergi funfair dan maen semua permainan dekat funfair tu sama sama sambil berusaha untuk menang teddy bear di setiap tempat permainan. permainan favourite, of course lah maen itik!!
pantai. tak kesahlah pantai mana. kecuali pantai yang banyak lumpur. nak jalan jalan, maen air. saya nak tolak jejaka idaman ke dalam air, dan robohkan istana pasir yang dia bina! yayy!
pergi mana mana taman rekreasi, sambil kami berdua berbasikal. :)
venice. nak naek gondola waktu malam. enjoy permandangan. :)
tempat asuhan kanak kanak malang. saya rasa inilah perkara paling romantis untuk dibuat bersama. habiskan masa sepetang sambil bermain dengan kanak kanak yang tak dapat merasa kaseh sayang ibu bapa dari kecik. biar kami jadi ibu bapa mereka untuk sehari. yayyy!


7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin dihadiahkan buat orang tersayang
kad ucapan handmade yang banyak conteng conteng tulisan saya dan tulisan dia. :)
kompilasi lagu lagu gila yang saya dedikasikan khas untuk beliau.
satu balang kaca yang penuh dengan kertas warna warni yang saya tuliskan sebab sebab kenapa saya sayang beliau.
couple pendants. saya pakai yang lelaki, dia pakai yang perempuan. :)
satu lukisan buatan sendiri yang ada pelangi, cendawan, rumput, bunga bungaan, orang orang lidi yang resemble saya dan jejaka idaman, hujan, payung, awan, lalat, dan kaki. boleh bayang tak?
tshirt pagoda putih. yang dah kena conteng dengan marker.
itik mainan yang kecik tuu.


7 Lagu yang akan anda nyanyikan untuk orang tersayang
i love you bibeh - the changcuters
i remember - mocca
i love you anyway - mocca
lengkap semula - butterfingers
so happy together - the turtles
i love you babe - the lova lova
after midnight - yuna

this song is for mira - shizuka [yang ini, saya mahu jejaka idaman nyanyikan untuk saya!]


saya harap saya dapat buat semua ini satu hari nanti.

tapi, saya hanya akan buat perkara perkara di atas untuk mereka yang benar benar layak je. dan saya selalu tak dapat jejaka yang mempunyai ciri ciri yang saya idamkan.

sedih kan?


TAG 2

1. Take a recent CUTE photo of yourself.
2. Don't change anything, edit or whatever.
3. Post that photo.
4. Post this instructions with the photo.
5. Tag 10 people to do this.


gambar saya yang kiut adalah dikala sedang seksi. tapi, mana boleh tunjuk dekat kamu.
:P

***

oke, kamu. ini pertama kali saya mahu tag manusia secara sepisifik.

yati dan rosma. anda bertuah! yayyy! tepok.tepok.tepokk!

.

34 comments:

mimi said...

i'm speechless~~
:|

mimi said...

senanye ak x taw nk kumen pe

mimi said...

x dak idea laaaaaaaaaaaaa

mimi said...

no kumen on jaha bab de owg 2 tgk bdk klntn x ajk ak

mimi said...

i wonder who~~

mimi said...

ko la owg fest yg ak jmpe yg pnye taste cm2

mimi said...

unique~!!

mimi said...

end of my kumensssssssss

mimi said...

maceh~~

farah said...

taste hg sma cm mk aku..nah..ni no mak aku..019-.......
haha..mintak la nasihat die cmna nk dpt laki cm jaha ni..
mak aku : jaha ni nsem ape.muke manisssss..

mak aku lagi(lps dh bpuluh kali tgk) : jaha ni nmpk je gangster dlm cte ni.tp aura mnis muka die tu ttp ada..

aku : ??????
rse cm dga forum perdana psl "cahaya di muka jaha"
huh.

mireya said...

mimi :
ingatkan aku untuk sekeh pale ko kalau kita jumpa nanti.

farah :
ciri ciri tuuu bukan berdasarkan jaha. tapi, memang dari kecikk minat orang macam tu.

kalau boleh, biar ketat.
hahaha :P

mimi said...

isk3

mimi said...

de owg mok sekeh pale ak

mimi said...

tulun~!!!

mimi said...

hahahahaha

mimi said...

ouhhh

mimi said...

1 more

mimi said...

nme ak bkn memeyyyyyy

mimi said...

ak MIMI laaaaaaaaaaaaaaa

mireya said...

hahaha!
mimi memang sesuai jadi memeyyyyy oke!

memey dengan lab partner beliauuu!

wahhhh!~

mahsyuukkkk kott!

mimi said...

lab partner?????

mimi said...

sapekah?????????

mimi said...

erk!!

rosma said...

sat2 aku nak gtaw
budak yang belle minat time f4 tuh, sebnaqnya, time kami 1st nampak boy tu, belle kata dia cam perogol bersiri
sriusss!

Mighty Jacksparrow said...

kau memang gila.

deena said...

ya suka lelaki yang gelap, tinggi, besar, bidang, tegap, nampak perkasa. wahhhh! sangat lelaki oke!<-- ini definisi abang ketat tu ke?

:P

rosma said...

deena,
x masuk langsung dgn ciri2 abg ketat tu!!!
hahahahahhahaha!!!!!

mireya said...

mimi :
:P

rosma :
wahhh! first time u engat kenangan silamm. xbole bla taww.
hahaha.

mighty jacksparrow :
heheh.
siapa yang gila?
dan kenapakah?
:P

deena :
bukan abang ketatttt!!~
hahahah.
mmg dr kecikk oke taste saya gini.
LOL :p

rosma :
ouch!

Anonymous said...

"di-khead"? "f?ck" romantic? Tht wsnt rmntc.it wsnt clever thing 2 say eithr.u r a muslim rite? Then belive what d0es prophet muhammad has said: 'if u bleve in hereafter,then u must say good thngs or say nothng"
U hv a choice.u shuld do profreding n0t only ths entry,but ur past n future..thnk bout it

mireya said...

anon :
:)

ADA said...

hehehe.. spe budak darjah 5 dgn 6 tu.. hahaha.. cepat ar kasi tau ak... owh.. diam2 dlu ada ske kat org yer.. hahaha

mireya said...

ada, malu laa kalau nak cite.
hahaha.

biarlah rahsia.

auwww!~

:P

wawa said...

uwww...taste kita berbeza...aku berasa selamat kerana kita x akan mungkin suka pada lelaki yang sama...ahax...

mireya said...

hahah.

mungkin sangat sangat bezaa kottt.

:P