Thursday, June 18, 2009

bimbo-talk, kadang-kadang annoying jugak.

case 1 ;

mawar ; OMG! OMG! him! him! [gasping and pointing to a tall sturdy serious face guy]
anggerik ; OMG! him! [gasping for the same guy]
melur ; eh, siapa dengan dia tu? dia bukan dengan perempuan yang pakai spek kurus tinggi tu ke?
orked ; haah kan? siapa? semalam baru aku nampak dia dengan perempuan kurus tinggi pakai spek tu.
anggerik ; entah-entah diorang baru clash tak?
melur ; cepatnya dapat pengganti!
anggerik ; lelaki, biasalah kan
oked ; mana tahu ni kawan dia ke.
mawar ; entah korang ni, pandai-pandai je nak buat assumption sendiri.
anggerik ; hello! kawan tak pegang tangan peluk-peluk main-main rambut kiss kiss pipi
mawar ; haah kan
orked ; entah-entah perempuan kurus tinggi tu, kawan dia. ini baru awek dia.
melur ; haah kan. mane la kite nak tau kan
anggerik ; yeah rite. 'i-love-you-so-muchie-la-baby-honey-sayang-picture' tu ape? kau dengan abe angin mung pun tak macam tu orked. kawan kan.
the rest ; hurmmm..

case 2 ;

anggerik ; weh, johnny depp tu hot kan?
mawar ; SANGAT!
orked ; HAWT G'ELLE kot!
anggerik ; tapi awek dia biasa-biasa je kan
melur ; vanessa paradis. dah la gigi tak lawa.
mawar ; korang ni tak baek la! lelaki hensem tak semestinya dengan perempuan lawa!
orked ; reality check. selalunya memang macam tu. kat sini pun banyak contoh.
anggerik ; apa-apa je lah. well, haritu anak diorang masuk hospital tau.
melur ; pasal ape?
anggerik ; demam.
orked ; mana kau tahu?
anggerik ; aku baca la.
mawar ; bila?
anggerik ; time i google nama dia hari tu
orked ; haha. cakap macam johnny depp tu jiran kau je. beng!



see the difference? they make normal people sound like a superstar with all the dirts and juicy gossips. and make artists and public figures sound just like normal people that they used to hang around with.


yeah, and that's what i called bimbo-talk.





do you bimbo-talked too?



to references of nama bunga-bunga, see this post [click] ;
and yeah, when we say bimbo-talk, melur pun boleh hilang keayuannya.


oh ye, watak sturdy serious face tall guy tu buatan je, tak ada kena mengena pun dengan yang hidup dan yang mati. tak kan nak dedah cerita sebenar kan? kantoi la nanti. LOL :P

.

4 comments:

emellia. said...

sekarang aku rasa semua perempuan di dunia ini pun akan ber-bimbo talk dgn kawan kawan.
sbb aku pun mcm tu jugak weh.

but this is a good thing.
you see,we rock our world.
and people play the role we set for them in our world.

mireya said...

o yeah bebeh, that is totally right!

:)

cheers to girls who rock their world!

mimiyana said...

wey ak x taw pon sal sturdy face guy 2? cte mne 1 neh?? can't tink rite now. otak x bape nk stabil. hua3

mireya said...

dol, tu ibarat kita waktu tengok incek dot dot dot di eupho tu la.

ish. kang cite kat sini kang sume orang tau plak.

:P