Sunday, September 13, 2009

bimbo-watch is an activity yang mungkin buat kamu kena sepak.

duration of incident ; less than five minutes.

imaginasi ; sila bayang orked dan anggerik bercakap sambil ketap gigi mulut segala untuk cover konon tak nampak macam mengutuk sambil mata tu tak berapa nak tumpu pada subject of the matter sangat tapi mungkin macam tengok tapi tak tengok macam tu lah, oke sila imagine. and tambah lagi satu benda dalam imaginasi korang, benda ni terjadi waktu orang tengah ramai-ramai beratur dekat kaunter and orked and anggerik just stand at the other side of the counter tu watching people, boleh bayang tak? boleh tak?

anggerik ; orked, agak-agak kau kan, budak sebelah mawar tu lelaki ke perempuan?
orked ; kau rasa?
anggerik ; aku rasa perempuan.
orked ; aku pun confused. aku rasa macam perempuan, tapi nampak macam lelaki.
anggerik ; kau tengok lah tu, dia tak ada halkum pun.
orked ; ha'ah la. muka dia pun macam perempuan.
anggerik ; aku suka perempuan dress up macam lelaki ni. ala ala tomboy, macam sexy je. kalau aku lelaki, dah lama aku ngorat.
orked ; kau ni tah apa-apa tah. tapi dia nampak style kan.
anggerik ; tau tak pe. sempoi gileh.

secara tiba-tiba mawar yang ada di kaunter tengah beratur sebab nak bayar beg baru dia toleh ke arah orked dan anggerik sambil buat muka questioning sambil toleh-toleh ke arah subject of the matter yang membuatkan orked and anggerik terpaksa toleh tempat lain and angkat-angkat kening sambil buat muka "perempuan-ni-suke-bikin-kantoi-la" and bila si mawar kembali bagi perhatian ke kaunter, orked dan anggerik sambung balik.

anggerik ; orked, kau agak-agak apa relation lelaki dengan perempuan tu? suami isteri? tunang? pakwe makwe?
orked ; yang mana?
anggerik ; yang itu, one o'clock.
orked ; ooo yang itu, anak beranak.
anggerik ; pasal apa pulak?
orked ; tu isteri dia tengah bayar kat kaunter tu.
anggerik ; eh, mana kau tahu tu isteri dia?
orked ; OBV!
anggerik ; a'ah ek. hehe tak perasan pulak aku. patut lah muka sama je. apasal la aku tak terfikir diorang tu anak beranak.
mawar ; hoi! mengutuk apa?!

and lepas tu, they just blah. and they don't even know pun siapa manusia yang masih tidak diketahui kejantinaannya itu and siapa keluarga that have been talked about tadi.


***

when girls get together, in pairs or in groups, they tend to do this so called bimbo-watch activities. they talked about people's physical appearance, couple's compatibility, one's fashion sense, guessing people status, and stuffs.

or in other words, this is another type of kepochi-ness. gehehehe.

and that was only just for fun. nothing else. we do love to talk about strangers, isn't it?

annoying kan?


well, do you bimbo-watch too?



bimbo dictionary ;
OBV means OBVIOUSLY. ;)

10 comments:

rosma said...

i always sound like a total BIMBO in your stories?!!! jadahnya!!

mireya said...

HAHA.
you can ultimate bimbo!
all hail to rosma! ;DDDD

ImaginE said...

yes..I did..seronok dowh!haha

dyod said...

we do!

trademark kami, eeeuuuwwwww~~ hahahaha

**nad yg ajar ;p

Mighty Jacksparrow said...

***

=D

mireya said...

wawa ;
hi-5 girl! ;D

dyod;
hahaha. kami tak main euw euw, kami tengok je. HEHE ;P

jack ;
?
;P

FarA said...

agreed :DD

mireya said...

fara ;
:)

sufi said...

haha!
its really fun okeh!

mireya said...

damn fun bebeh! ;)