Wednesday, January 5, 2011

I Feeling Feeling Macam Penulis Blog Gossip Gittew.

.

You alls, you alls perasan tak yang kebanyakan actors yang berlakon dari kecik, bila diorang besar, diorang jadi macam bantut ? Perasan tak perasan tak ?

Atau dorang memang sebenarnya pendek and kebetulan dorang semua ni memang berlakon dari kecik ?

Serious I curious nak tahuu. Kalau you alls tak percaya apa yang I cakap, ni a few actors yang terlintas di kepala I waktu I terbayang short actors yang dah berlakon since dalam rahim lagi okay over wtf.



1. Bell Ngasri


Okay, siapa tak kenal dengan dia ni kan ? Ke ada yang tak kenal ? Kalau korang tak kenal, mesti korang tak tengok TV time korang kecik dulu nih or memang korang tak membesar kat Malaysia or korang memang tak suka tengok cerita Melayu ? Haa kan aku da judgemental (EMO TETIBA). Dia famous kot, dulu waktu kecik dia banyak berlakon, tapi yang paling I ingat lah dia berlakon dalam Cili Padi, tu pun tempelan kut, macam jadi cousin ke apa tah. Memang dari kecik dia berlakon sampai bila dia dah besar ni, I sendiri tak bolej tengok dia sebagai pelakon dewasa, memandangkan .. well you alls see lah sendiri dia punya saiz tak berubah pun, kecik jeeee.

Kan ? I knoww right ?


2. Tam



Cuba you alls carik gambar dia from the picture above, ada beza tak ? Ada ke tak ada ? Tak ada kann ? Kann ? Dia ni lagi satu, kalau tak silap umur nak masuk 30 dah tapi noks, maintain okehhh maintain amat, badan kecik jugak and muka sama jugakk tak berubahhh ! And dia ni pun berlakon dari kecik, Cili Padi jugak, sama macam Bell Ngasri kat atas tu. And dia pun sama maintain kecikkkkk jugak.


3. Daniel Radcliffe


Daniel (eceh macam jiran je kak) pernah cakap
"I used to be self conscious about my height, but then I thought, fuck that, I'm Harry Potter." -Daniel Radcliffe "
See, dia pun sedar dengan tahap ketinggian dia, and dia berlakon dalam Harry Potter since dia what,eleven years old kan ? So consider budak lagi kut, kan ? And sekarang dia whined about his height.

And dia memang rendah pun.


4. Frankie Muniz


Dia berlakon Malcolm In the Middle and he is SOFAKING HOT walaupun dia pendek. My God you allss !! Korang patut tengok cerita Criminal Minds in the episode "True Night" sumpah diaa awesome gilaaa ! Tapi satu lah, sebab dia rendah kan and I still teringat dia dalam Malcolm In the Middle so memanggil dia hot after seven years buat I rasa some kind of being a pedobear.

5. Shea Labeouf


 Shea Labeouf pun berlakon sice he was a kid kan ? Even Stevens anybody ? Okay, aku cakap macam pernah tengok je cerita tu tapi ye laah betul kan dia berlakon cerita tu waktu dia kecik kan ? And see what happened lepas dia besar ? Dia masih kecik macam tu jugakkkk righhtt ?



So, actually bukan nak mengutuk ke apa and I know this post is boring tapi it's just popped into my mind and let's hope saya tak kena saman sebab panggil orang pendek. HAHA but it's true right these child actors growing up as short actors.

Tapi yang peliknya, sindrom pendek ni I just noticed kat actors je, yang actress looks fine to me, maybe it's okay kut kalau girls rendaahh but still it's not obvious kan ?

Maybe, boys punya hormones tinggi are photosensitive kut ? Ye lah kerja kat set yang penuh dengan lampu and stuffs so bila kena terlebih cahaya dari lampu and not from the actual sun, makanya dorang punya hormones terencat ?

Okay, researcherss go make this as one of your thesis pleaseeeeeeeeee.


.
sumber gambar and quotes are from Mr Google yang penuh berjasa.
(hey I dont wanna get sued yo)
.

2 comments:

Juli said...

ada yg membesar normal. leodicap? =)p

mireya said...

dy pun bukan pendek2 jugak ke ? hahaha
but after all i said, most not all. hee ;D