Saturday, March 28, 2015

Royan

Honestly lah kan, why oh why some (okay, most) people make it as if getting married is an achievement?

I just don't understand why you have to act like, 

"Hey, look people, I'm getting married! Aku laku HAHAHAHA"

I am more than happy to pray for your happiness because yeah, you've found someone who (hopefully) will be living and taking care of you for the rest of your life kan. Tapi tak payah lah tunjuk macam getting married tu satu achievement like, is that your only goal in life? 

We have different goals, and rezeki and jodoh semua orang pun lain lain. Just, please kurangkan your excitedness boleh? Awal awal nampak sweet, lama lama macam awat dia ni jakun sangat taktau.

And yes, I've known a few people yang hidup relax and very low profile. Takde pon excited nak tayang muka pasangan 24/7 in every social network possible. Chill bruh, learn from these people. Some, sampai dah ada 2-3 kids pon tapi takde nak tunjuk happy/meroyan ke apa. Tau tau je dah mengandung, dah ada baby, or new babies, or dah duduk oversea ikut suami/isteri. These people, I tell you, are the best people.

They know the correct frequency (?) to share their happiness/news to the world. Salute! 

Yes, of course you can share your happiness. I (despite all the complaints) want to know about your happiness, your news, your everything (cause Imma busybody liddat) tapi berpada pada lah eh. Jangan lah kerap sangat, sampai serius nampak macam kahwin ni one of life achievement pulak, sedangkan kahwin ni kan ibadah, ye dok? 

Apa pun, even I komplen macam perempuan mulut jahat, deep down I always doakan awak awak semua (semua pasangan suami isteri - tak kisah lah muda ke tua) bahagia dengan pasangan. Semoga awak berdua sama sama dapat membimbing satu sama lain ke jalan yang diredhai Allah, insyAllah. 

And lagi satu, post ni random untuk semua (especially pasangan muda) yang suka nak tayang bahagia. Sabar dik, awal awal kahwin kentut pun bau wangi lagi. Apa pun, berpada pada lah dalam semua perkara.

Ok mintak maaf kalau terasa, saya memang dengki jeles busuk hati dan bermulut jahat.


Okbai.

2 comments:

Nur Izzati said...

Hahaha I guess it's the age.
I lagi pissed off, my ex bf kahwin then ada la my 'friend' pg screenshot wedding photo die and said to me "ko bila lagi?"
wtf kann tahu la ko dah kahwin dan bahagia kononnya tapi ada aku kisah
haha

Mireya said...

hahah eiii motip sangat tanya soalan macam tu? cili mulut tu karang baru tau. haih dugaan betul kan? sabor je lah untuk orang orang macam kita nii